fbpx

En proces er et længere forløb, som består af forskellige aktiviteter, såsom møder, temadage og workshops for større eller mindre grupper mennesker. En proces er noget andet end et projekt, fordi tiden imellem møder og workshops også er en vigtig del af en proces.

Hos Playmakers hjælper vi organisationer med at få overblik over, hvad en ønsket proces kræver af jer selv og andre, og hvordan den kan tilrettelægges bedst muligt.

En længerevarende proces kan være en forandringsproces, innovationsproces eller proces i forbindelse med en fusion eller større omlægning af driften i en organisation.

På siden kan du læse mere om, hvad der kendetegner procesfacilitering, og hvordan vi kan hjælpe med din proces.

Find det på siden

Hvad er procesfacilitering?

Facilitering af processer er mere omfattende end facilitering af en enkelt workshop eller et møde.

I en proces vil der ofte være både møder og workshops og måske også konferencer eller temadage. Og deltagerne vil skifte undervejs i forskellige dele af processen, fordi ikke alle skal involveres i alt.

Når vi skal facilitere en proces, er formålet ofte lige så vigtigt end et konkret resultat. Hvis der fx er tale om en strategiproces, er målet, en strategi, godt nok konkret formuleret, men selve processen med at involvere de rigtige ambassadører et endnu vigtigere mål. Uden et bredt forankret ejerskab vil strategien risikere at ende som et papir, ingen forholder sig til.

Derfor sker der også nogle gange det, at en udviklingsproces, der når sin afslutning, ikke behøver blive omsat i konkrete handlinger efterfølgende. Den planlagte forandring er nærmest umærkeligt sket undervejs i processen.

I videoen ved siden af får du tips til, hvordan du som del af en proces kan arbejde med udvikling eller forbedring af idéer.

Procesfacilitatorens rolle

Når du er ansvarlig for en proces, er det nødvendigt at du skifter imellem at være facilitator og proceskonsulent.

Som facilitator har du ansvaret for at designe processen, så den involverer de rigtige mennesker undervejs. Du faciliterer de konkrete møder og workshops, som finder sted undervejs i processen.

Som proceskonsulent sikrer du inddragelsen imellem møderne. Du sørger for, at folk har fortsat bevidsthed om processen og føler ejerskab hele vejen igennem. Du sender mails, ringer og tager snakken ved kaffemaskinen eller på gangen og holder mange korte forventningsafstemningsmøder. På den måde kan du både følge op på konkrete aftaler og fornemme, hvordan stemningen om processen udvikler sig over tid.

Sådan hjælper Playmakers med processer

Når vi hjælper organisationer med udviklings- eller forandringsprocesser, fungerer vi både som ledelsens sparringpartner og wing(wo)man, og som den proceskonsulent, der designer den samlede proces og holder fast i overblikket. Måske tegner vi den, så vi sammen har et visuelt overblik.

Vi er også med som facilitatorer, der styrer møder og workshops og er ‘på gulvet’ sammen med jer.

Du kan forvente, at vi insisterer på gennemtænkte processer, meningsfuld involvering og holdbare resultater. 

Hvis du stedet vil have et quick fix og en pseudo-proces, hvor vi laver medarbejderinvolvering for at have vores ryg fri, så skal du ringe til nogle andre.

Få en hurtig afklaring

Skal vi hjælpe med din næste quick-fix-fri proces?

Send os et par ord, så vender vi sporenstregs tilbage.

Bliv en bedre procesfacilitator

Har I brug for at have jeres eget hold af procesfacilitatorer i organisationen?

Vi tilbyder organisationer og virksomheder at uddanne medarbejderne internt på jeres helt egen særligt tilpassede facilitatoruddannelse.

Facilitatoruddannelsen

Psst! Du kan også tage facilitatoruddannelsen på et af vores åbne hold i Vejle eller København. 

Læs mere om Facilitatoruddannelsen og få en kort introduktion til den i videoen ved siden af.

 

Facilitatoruddannelsen – hvem, hvad, hvor?

Tips til procesfacilitering

Har du brug for nye øjne på processen?

Ring til os på
40 55 74 64
Skriv til os på
mail@playmakers.dk

Gør som 4.000 andre

Få insider-tips og værktøjer fra
erfarne facilitatorer

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik og accepterer samtidigt vores privatlivspolitik