fbpx

Vi har ikke råd til dårlige møder

I Region Syddanmark holder de mange møder. Rigtig mange møder. Møder om komplekse drifts- og udviklingsprojekter, som samler medarbejdere med vidt forskellige fagligheder og samarbejdspartnere udefra.

For at sikre sig, at møderne er effektive, og ressourcerne udnyttes bedst muligt, har regionens Koncern HR-afdeling gennem flere år prikket projektledere, proceskonsulenter og andre med mødelederopgaver på skulderen og tilbudt dem at deltage i Playmakers’ facilitatoruddannelse. For som ledelseskonsulent John Lassen siger:

”Alle har prøvet at sidde til dårlige møder. Det har vi ikke råd til!”

Derfor har Playmakers siden 2018 afviklet 14 udgaver af den særlige regionsvariant af facilitatoruddannelsen i Region Syddanmark, og 280 medarbejdere har fået facilitatorkompetencerne ind under huden og etableret netværk på tværs af den 25.000 medarbejdere store organisation.

Playmaker
Mille Obel, Katrine Kent m.fl.

Kunde
Region Syddanmark

Sted
Syddanmark

Varighed
Mange forløb over flere dage

Deltagere
280 i alt

Vi er blevet bekræftet i, at det er en stor styrke at samarbejde med en udbyder, som forstår den systemtænkning, vi som offentlig organisation repræsenterer.

-

John Lassen, ledelseskonsulent, Region Syddanmark

Uddannelse målrettet erfarne mødeledere

Tilbuddet om facilitatoruddannelse er målrettet medarbejdere, som allerede er erfarne mødeledere.

”Vi vil gerne sikre os, at de nye kompetencer kommer i spil fra dag 1, når uddannelsesforløbet går i gang. For facilitering er et håndværk, som det kræver træning at blive god til,” fortæller John Lassen, der har det overordnede ansvar for den interne uddannelse.

”Men der er forskel på den erfaring, deltagerne kommer til kurset med. Nogle har allerede en proceskonsulentuddannelse i bagagen, andre er på næsten bar bund og har stor gavn af fx at få øjnene op for, at man som mødeleder også skal kunne udfordre og lede opad i systemet: Stille spørgsmål til mål, forventninger og præmisser.”

Rygtet om facilitatoruddannelsen har spredt sig fra stabsfunktionerne, hvor det i første omgang blev tilbudt, til det sundhedsfaglige felt. I klinikken er der nemlig også situationer, hvor det er afgørende, at dagsorden og deltagere spiller sammen. Det gælder bl.a. konferencer, faglige møder og møder med patienter, hvor relationer er bærende for udbyttet.

Driftssikkert samarbejde

John Lassen fortæller, at regionen i første omgang valgte Playmakers som samarbejdspartner pga. direktør Mette Ullersteds erfaring og kendskab til regionen fra et samarbejde med Sygehus Lillebælt.

”Vi er blevet bekræftet i, at det er en stor styrke at samarbejde med en udbyder, som forstår den systemtænkning, vi som offentlig organisation repræsenterer. Samtidig er de undervisere, som Playmakers stiller med, fra den absolut øverste hylde.”

”Modellen er på den måde både driftssikker og af en meget høj kvalitet.”

En af de playmakere, som Region Syddanmark har glæde af at kunne trække på, er Katrine Kent, som under det seneste års Covid 19-undtagelsestilstand har hjulpet regionens erfarne konsulenter med at opnå den nødvendige sikkerhed i at bruge nye metoder til facilitering online.

First mover på virtuel mødefacilitering

Da pandemien ramte, var Region Syddanmark nemlig hurtig til at efterspørge Playmakers’ kursus i onlinefacilitering.

Playmakers havde netop udgivet bogen ”Facilitering af onlinemøder” og udviklede på få måneder en serie af videokurser om onlinemøder. Region Syddanmark stiller samtlige videoer til rådighed for alle medarbejdere.

– Samarbejdet med Playmakers har betydet, at vi har fået en strategisk tilgang til facilitering, så da behovet pludselig ændrede sig, var vi med det samme klar til at rykke på onlinefacilitering, forklarer John Lassen.

Og det er ikke kun møder, som regionen har rykket online. Det gælder også de kurser, som en gruppe medarbejdere står for. Her tilrettelagde Playmakers en værkstedsdag, som hjalp underviserne med at tilpasse form og indhold til den ny kontekst.

Et must ikke at spilde hinandens tid

”At være en dygtig mødeleder er ikke en evne, man bare har,” konkluderer John Lassen, ”det kræver øvelse og refleksion. Så når vi tilbyder medarbejderne uddannelse i facilitering, er det ganske enkelt, fordi det er et must, at vi holder gode møder og ikke spilder hinandens tid.”

Vi laver også skræddersyede uddannelser til din organisation. Ring!

Ring til os på
40 55 74 64
Skriv til os på
mail@playmakers.dk

Gør som 4.000 andre

Få insider-tips og værktøjer fra
erfarne facilitatorer

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik og accepterer samtidigt vores privatlivspolitik

Værsgo!

Tilmeld dig her. Så har du min yndlings-energizer i indbakke om 3 minutter

...og en video om hvordan du bruger værktøjet.

Du tilmelder dig samtidigt til mit nyhedsbrev, som jeg sender ca 10 gange årligt + når der er særlige tilbud.
Du accepterer samtidigt min privatlivspolitik og du kan afmelde dig til enhver tid i bunden af nyhedsbrevet.
Privatlivspolitik

kompetencebingo-plade-2 copy