fbpx

En erfaren online facilitator kan booste fællesskabet på afstand

Når man er vant til at arbejde på tværs af landegrænser, skulle man vel også nok kunne overkomme en langvarig hjemsendelse. Eller hvad?

Nej, også internationale teams oplevede under coronanedlukningen et behov for at føle sig tæt på kollegerne på afstand. Og det er ikke nødvendigvis det samme at booste følelsen af fællesskab som at holde et møde med fagligt indhold.

Det indså projektadministrator Dorota Bernat Jensen fra energigiganten Vattenfall og tog fat i Playmakers for at få assistance.

I perioden, hvor alle arbejdede hjemmefra, var der brug for noget ekstra til at holde samarbejde og sammenhold ved lige, så Dorota og playmaker Christina Hemmingsen gik i gang med arrangere to heldagsarrangementer, som skulle styrke et stort projektteams fællesskabsfølelse og give fornyet gejst.

Playmaker
Christina Hemmingsen

Kunde
Vattenfall

Sted
Online

Varighed
2x7 timer

Deltagere
Ca. 65

Christina holdt os engagerede gennem hele mødet. Hun var forberedt på det uventede og fornemmede undervejs, hvad gruppen havde brug for.

-

Dorota Bernat Jensen, projektadministrator Vattenfall

Ny teknologi introduceret gennem leg

Dorota og Christina planlagde dagene i tæt samarbejde. Og da der bl.a. skulle arbejdes i grupper, valgte de at introducere platformen Miro. Miro er et ”online whiteboard”, som netop kan bruges til gruppearbejde.

Som forberedelse fik deltagerne derfor tilsendt et link til en øvelse på Miro, som de skulle gennemføre dagen før mødet. På den måde var de på forhånd tunet ind på den teknologi, de skulle arbejde med på mødet.

Med til forberedelsen hørte også et konferencekit, som var sendt ud med posten, og som først måtte åbnes på dagen. Kittet indeholdt bl.a. et velkomstbrev fra chefen for projektet, en visuel skabelon, som skulle bruges under workshoppen, en snack og rekvisitter, som skulle bruges, når der blev taget billeder. Konferencekittet gjorde, at alle deltagerne følte sig inviterede og gav forventninger til dagen.

Programmet skiftede imellem gruppearbejde og plenum – og vigtige pauser til krop og hoved – så deltagerne kunne holde sig engageret fra start til slut. Og endnu vigtigere så de havde overskud til at investere noget af sig selv i at styrke fællesskabet i teamet. Bl.a. ved at tage billeder af udsigten fra deres frokost og dele den med hinanden.

Jeg blev bekræftet i, at det er en god idé at involvere en professionel til at facilitere i stedet for at forsøge at løse alting selv. Med Christina fik vi afprøvet Miro-samarbejdsplatformen på en legende måde, og på den måde indblik i en ny teknologi, som vi ellers ikke ville have fundet på at bruge.

-

Dorota Bernat Jensen, projektadministrator Vattenfall

Skal I skyde et projekt i gang online eller hybridt? Få hjælp til forankring og fællesskab.

Ring til os på
40 55 74 64
Skriv til os på
mail@playmakers.dk

Gør som 4.000 andre

Få insider-tips og værktøjer fra
erfarne facilitatorer

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik og accepterer samtidigt vores privatlivspolitik

Værsgo!

Tilmeld dig her. Så har du min yndlings-energizer i indbakke om 3 minutter

...og en video om hvordan du bruger værktøjet.

Du tilmelder dig samtidigt til mit nyhedsbrev, som jeg sender ca 10 gange årligt + når der er særlige tilbud.
Du accepterer samtidigt min privatlivspolitik og du kan afmelde dig til enhver tid i bunden af nyhedsbrevet.
Privatlivspolitik

kompetencebingo-plade-2 copy