Derfor skal I overveje at hyre en facilitator

De allerfleste møder i organisationer og virksomheder foregår uden større falbelader og overvejelser om, om formatet nu er det rigtige til formålet. For det meste går det alligevel godt. Fordi vi kender hinanden, vi kender opgaven, og vi er nogenlunde tunet ind på hinandens frekvens forståelsesmæssigt. 

Der kan imidlertid være mange gode grunde til at hyre en ekstern facilitator til mødet, arbejdsseminaret, workshoppen eller konferencen. Især når man bringer mennesker sammen, som ikke er vant til at arbejde sammen, eller når man skal mødes om noget radikalt nyt. Men det kan også være nyttigt at få nye øjne på mødeformatet, når afdelingsmødet er blevet et ritual og en undskyldning for at spise kage. 

Herunder fortæller vi mere om, hvad vi tilbyder i forbindelse med forskellige typer arrangementer:

  • Konferencer og events
  • Afdelingsmøder, netværks- og arbejdsmøder
  • Udviklings-, strategi- eller forandringsprocesser

Uddannelse i facilitering

I Playmakers er vi eksperter i at facilitere jeres møder og konferencer.

Men vidste du, at vi også holder kurser i at facilitere?

For fjerde gang udbyder vi fx Facilitatoruddannelsen, der på seks dage klæder dig på til selv at facilitere møder og processer!

Du kan også tage nogle af vores kurser online - eller på video, lige når det passer dig. Find kurser og uddannelser i shoppen.

Konferencer og events, der siger KAPOW!

Mange siddende konferencedeltagere

Konference, årsmøde, temadag, medarbejderseminar, borgermøde, generalforsamling… kært barn har som bekendt mange navne.

Men ofte skæres vores møder over nøjagtig samme læst, som indeholder endeløse rækker af (lange) oplæg, garanti for “efter-frokost-træthed” og gruppearbejde eller netværk med dem, man kender i forvejen.

Den risiko løber I ikke, når Playmakers har en finger med i spillet!

Vi hjælper jer med at tilrettelægge en begivenhed med kant og intensitet både i stil og indhold, som giver værdi for deltagerne, har høj energi, engagement og fokus på det rigtige.

I vores arbejde med events og konferencer laver vi typisk det overordnede koncept- og procesdesign, dvs. vi sammensætter og hyrer det rigtige team af specialister: facilitatorer, illustratorer, modelbyggere, scenografer, grafiske designere, video- og stills-fotografer, eller hvilken som helst anden kompetence, der kan være med til at gøre dagen og udbyttet så optimalt som mulig.

Vi påtager os ansvaret for alle detaljer og sørger for at følge det hele til dørs.

Har I brug for det, er vi også konferencier på selve dagen og styrer jer sikkert igennem programmet.

Møder, der flytter hegnspæle

I alle virksomheder og organisationer, professionelle såvel som frivillige, er det vigtigt at bruge mødetiden rigtigt: Træffe gode beslutninger, arbejde effektivt og målrettet med opgaverne, holde energien oppe – også på lange dage eller til aftenmødet.

Derfor kan det betale sig at facilitere møder og workshops i stedet for bare at lede dem.

Først og fremmest gælder det om at blive klar over formålet med at mødes.

Hvad er mødets formål?

Er det at få en mindre gruppe af personer til (overhovedet) at tale om det samme emne? At nå tilstrækkeligt dybt ned i at udforske en problematik? Reelt at blive enige om en løsning og ikke bare tilsyneladende enige? Eller at samle op på et foregående møde, så vi står samme sted?

Playmakers faciliterer blandt andet møder, hvor en lille gruppe mennesker har brug for at være effektive, bruge tiden på det rigtige og træffe gode beslutninger. Det kan være en ledergruppe, bestyrelsen eller en nystartet projektgruppe. Det kan også være det tilbagevendende afdelingsmøde, hvor man er træt af at køre i ring og har brug for ny inspiration til mødet.

Og vi faciliterer workshops, som ofte handler om at udvikle noget: Et nyt tiltag, en ændret organisation, nye arbejdsgange, at omsætte værdier til handling eller skære ind til kerneydelsen. På workshops skal deltagerne ikke bare lytte og tænke, men arbejde med emnet: producere forslag og skitser, lave planer, prioritere og udvælge.

Den nødvendige facilitator

Til alle møder med fokus på at arbejde effektivt og formålsdrevet er der brug for en person, der indtager rollen som facilitator.

Når Playmakers hjælper med at afvikle kortere møder for arbejdsgrupper, afdelinger, direktioner, styregrupper og lignende, tilpasses mødedesignet præcist efter mødets formål.

Vi har et stort arsenal af redskaber og metoder, bl.a. fra Playmakers’ Toolbox , som er udviklet af direktør Mette Ullersted. Og vi sætter udelukkende dem i spil, som medvirker til, at I når de mål, I har sat jer.

Se et eksempel på et helt enkelt værktøj, som det er smart at bruge, når mødet skal rundes af:

Tjek om I brug for en facilitator

1. Er resultatet vigtigt?

I vil være sikre på at nå i mål, og det er vigtigt, at deltagerne får ejerskab og engagement.

2. Vil I have fokus på indholdet?

I vil gerne selv kunne deltage i mødet og koncentrere jer om emnet, ikke om proces, tidsramme eller de psykologiske dynamikker i gruppen.

3. Skal der tænkes nyt?

I vil sikre jer, at deltagerne får mulighed for at være innovative og fremtidsorienterede og undgår at hænge fast i de sædvanlige mønstre og barrierer.

4. Er processen kompleks?

I står overfor en større, kompleks proces med mange interessenter: ændringer i organisationen, ny strategi eller nye måder at udføre kerneopgaven. I har brug for hjælp til at overskue processen og designe den klogt. Og ledelsessparring undervejs.

5. Nægter de gamle travere at dø?

I vil undgå, at forudsigelige og fastlåste diskussioner kaprer mødet, som det så ofte sker, uanset hvilken dagsorden der er lagt for mødet.

Processer, der når i mål

Når vi hjælper organisationer med udviklings- eller forandringsprocesser, fungerer vi både som ledelsens sparringpartner og wing(wo)man, og som den proceskonsulent, der designer den samlede proces og holder fast i overblikket. Måske tegner vi den, så vi sammen har et visuelt overblik.

Vi er også med som facilitatorer, der styrer møder og workshops og er ‘på gulvet’ sammen med jer.

Du kan forvente, at vi insisterer på gennemtænkte processer, meningsfuld involvering og holdbare resultater. Hvis du stedet vil have quick fixes og psudo-processen, hvor vi laver medarbejderinvolvering eller udformer strategien bare for syns skyld, så skal du ringe til nogle andre.

Her får du et par eksempler på værktøjer, vi bruger til procesfacilitering:

Skal vi facilitere jeres næste vigtige møde?

Ring til os på
40 55 74 64
Skriv til os på
mail@playmakers.dk
Værsgo!

Tilmeld dig her. Så har du min yndlings-energizer i indbakke om 3 minutter

...og en video om hvordan du bruger værktøjet.

Du tilmelder dig samtidigt til mit nyhedsbrev, som jeg sender ca 10 gange årligt + når der er særlige tilbud.
Du accepterer samtidigt min privatlivspolitik og du kan afmelde dig til enhver tid i bunden af nyhedsbrevet.
Privatlivspolitik

kompetencebingo-plade-2 copy

Start møderne med energi

Gratis værktøj! Vores yndlings-energizer: KompetenceBingo

DSCF9607

Gør som 3.500 andre

Få insider-tips og værktøjer fra erfarne facilitatorer

Tilmeld dig nyhedsbrevet