fbpx

Fokus på løsninger for Produktions-Danmark oven på coronakrisen

Når der skal tænkes nye tanker, kan det være nyttigt at sætte mennesker sammen på nye måder og tilrettelægge en proces, som rent faktisk giver plads til at udvikle idéer. 

Hvis man fx lader deltagerne selv vælge, hvem de vil sidde ved siden af og snakke med, får man sjældent idéer frem, som sprænger innovationsskalaen.

Da Trekantområdet Danmark i juni 2020 afholdt topmødet ”Hva’ nu, Danmarks Produktionscentrum?” for 70 topledere fra industri og uddannelser samt borgmestrene i Trekantområdets syv kommuner, fik de derfor hjælp fra Playmakers til at tilrettelægge en proces, der kunne vise nye veje ud af krisen.

Målet var at sætte gang i refleksioner om, hvordan industri og produktion kommer ud af coronakrisen.

Playmakerne Anja Weier Olesen og Mia Pallisgaard planlagde i tæt samarbejde med Trekantområdets sekretariat en fortættet proces, som bl.a. tog udgangspunkt i resultatet af en ny undersøgelse foretaget blandt områdets virksomheder.

Playmaker
Anja Weier Olesen og Mia Pallisgaard

Kunde
Trekantområdet Danmark

Sted
Kolding

Varighed
3 timer

Deltagere
70

Dynamisk proces med grafiske skabeloner

Deltagerne blev indledningsvis placeret i grupper og fik mulighed for at præsentere sig selv ganske kort.

Programmet skiftede dynamisk imellem fælles oplæg og gruppearbejde ved bordene. Midtvejs flyttede deltagerne til en ny gruppe og fik på den måde lejlighed til at sparre og netværke med flere af deltagerne.

I grupperne reflekterede deltagerne skiftevis individuelt og i fællesskab over såvel udfordringer som potentialer for virksomhederne i de kommende måneder og på længere sigt.

Til øvelserne var der udviklet særlige grafiske skabeloner, som deltagerne ved bordene satte deres post-its på. For at fastholde og synliggøre de prioriterede forslag for de andre deltagere skulle grupperne fotografere og dele skabelonerne i den digitale samarbejdsplatform Padlet.

Afslutningsvis blev pointerne fra de delte skabeloner samlet op af Trekantområdets næstformand ligesom den videre proces med at støtte erhvervslivet gennem bl.a. netværk, samarbejde og kompetenceudvikling blev understreget.

Skabelonerne, der blev brugt i forbindelse med gruppearbejdet, gav grobund for en god dialog ved bordene og gav os lige præcist det, vi havde behov for – at få deltagernes mange ord fæstnet på papir, så vi kunne identificere, hvilke overordnede tematikker og udfordringer, vi skulle fokusere på i det videre arbejde for at styrke industrien i Trekantområdet.

-

Lene Brommann Carøe, proceskonsulent

Har du også brug for idéudvikling i et komprimeret forløb?

Ring til os på
40 55 74 64
Skriv til os på
mail@playmakers.dk

Gør som 4.000 andre

Få insider-tips og værktøjer fra
erfarne facilitatorer

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik og accepterer samtidigt vores privatlivspolitik

Værsgo!

Tilmeld dig her. Så har du min yndlings-energizer i indbakke om 3 minutter

...og en video om hvordan du bruger værktøjet.

Du tilmelder dig samtidigt til mit nyhedsbrev, som jeg sender ca 10 gange årligt + når der er særlige tilbud.
Du accepterer samtidigt min privatlivspolitik og du kan afmelde dig til enhver tid i bunden af nyhedsbrevet.
Privatlivspolitik

kompetencebingo-plade-2 copy