Kundecase

Medarbejderne på Jobcenter Vejle holder mange interne møder og er udfordret af ikke at kunne holde møderne fysisk. For hvordan får man onlinemøder til at give værdi?

Kursus i onlinefacilitering

Det hjalp Katrine Kent 15 medarbejdere med at blive skarpere til på et kursus om facilitering af onlinemøder. Kurset blev selvfølgelig holdt online, så medarbejderne kunne opleve løsningerne på egen ”krop” undervejs.

Som indledning forklarede Katrine, hvorfor onlinemøder er anderledes, udfordrende og mere trættende end almindelige møder. Og deltagerne lærte, hvordan de kan sikre sig feedback undervejs i et onlinemøde, hvor man ellers kan have følelsen af at tale til ingen.

Playmaker
Katrine Kent

Kunde
Jobcenter Vejle

Sted
Online

Varighed
3,5 timer

Deltagere
15

Basistips og -tricks

Tips til at gøre onlinemøder mere levende er fx at lave skift imellem at være mange og få til stede i samme møderum – og deltagerne blev sendt ud i mindre grupper –, at holde taletiden kort, så opmærksomheden holdes fanget, og at benytte remedier, fx skabeloner, der fremmer dialog og engagement.

Spilleregler for onlinemøder er det også supervigtigt at være opmærksom på. I kursusindkaldelsen havde Katrine skrevet hvilke forudsætninger der gjaldt for kurset, så deltagerne kunne forberede sig og ikke kom til at spilde de andre deltageres tid.

Spilleregler handler fx om at slukke for sin mikrofon, når det ikke er ens tur til at tale, og have kameraet tændt og i øjenhøjde, så der er så gode betingelser for kontakt som muligt.

Katrine tog os kompetent og veltilrettelagt igennem en række værktøjer til brug for bedre facilitering af onlinemøder. Vi gik alle derfra med nogle virkningsfulde metoder, vi sidenhen har taget i brug på diverse møder interne og eksterne møder.

-

Kristina Winther Christensen, administrativ rådgiver

DSCF9607

Gør som 3.500 andre

Få insider-tips og værktøjer fra erfarne facilitatorer

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Værsgo!

Tilmeld dig her. Så har du min yndlings-energizer i indbakke om 3 minutter

...og en video om hvordan du bruger værktøjet.

Du tilmelder dig samtidigt til mit nyhedsbrev, som jeg sender ca 10 gange årligt + når der er særlige tilbud.
Du accepterer samtidigt min privatlivspolitik og du kan afmelde dig til enhver tid i bunden af nyhedsbrevet.
Privatlivspolitik

kompetencebingo-plade-2 copy